Nyheter

Vilken cykel skulle du köpa?

Om du precis har börjat att ge dig in i att cykla är det enkelt att känna sig förvirrad i det otroligt stora utbudet av olika typer av cyklar. I den här artikeln vill vi hjälpa dig att berätta vilka typer av cyklar som finns och vad fördelar och nackdelarna är med dem. Förhoppningsvis kommer att lära dig att förstå vilken typ av cykel du vill använda dig av i fortsättningen.

Följt av det explosionsartade intresset för cyklar under det senaste decenniet hade det även varit en kraftfull utveckling av olika typer av cyklar som finns tillgängliga att köpa. Och i takt med att allt fler företag ger sig in på marknaden kommer även allt fler olika modeller in på marknaden. För en nybörjare kan man använda sig i princip vilken cykel som helst och fortfarande ha en bra upplevelse. Men i takt med att man specialiserar sig på att cykla på ett speciellt sätt vill du anpassa din cykel därefter.

Racingcyklar

Slimmade, utan överflöd, och så lätta som möjligt. De här cyklarna avses för dig som vill cykla så snabbt som möjligt. Vare sig du gör det i motionssyfte eller för att eventuellt delta i en tävling är en idealcykel för alla er där ute som inte använder cyklandet enbart som ett transportmedel. Med fler växlar än en normal cykel, smalare däck, ofta bara 23–25 mm breda, och neråtlutande handtag. Även om du inte tävlar är det otroligt roligt att känna vinden i nacken när man dundrar fram på asfalten på en sån här cykel. Dröm dig bort och fantisera att du deltar i Tour de France för lite extra motivation medan du plöjer vidaremil efter mil.

Mountainbikes

En mountainbike är för dig som är äventyrslysten i naturen. De här cyklarna är designade efter att cykla i en stenfylld och brant terräng med otaliga hinder som du måste ta dig över. De har ofta ett bredare och plattare handtag än ovannämnda cykel. De är även utrustade med tjockare, knottriga däck, låga växlar för att enkelt ta dig upp och förbi hinder, och en stabil stomme mitt i cykeln som klarar all den påfrestning som sätter på den. Mountainbiken var som mest populär under 80- och 90-talet då intresset för att cykla offroad var som mest populärt. Idag har populariteten sjunkit något men för dig som vill ut på ett äventyr är en mountainbike helt klart att rekommendera.

Hopfällbara cyklar

Är du ute och reser i Europa. Kanske tågluffar du men ändå vill ha möjligheten att resa runt i städerna du besöker på ett bekvämt sätt? Då är du den hopfällbara cykeln vad du letar efter. Precis som namnet antyder är den här cykeln ett praktiskt alternativ då du enkelt fäller ihop den när du inte använder den, vilket gör den idealisk för att ta med på resor. Men även för dig som inte är ute och reser är det här ett perfekt alternativ för dig som vill ha en cykel som tar dig till och från ditt arbete eller skola på ett smidigt sätt. Fäll bara ihop den när du kommer fram och ta med dig den inomhus för att undvika att den blir stulen.

Hopfällbara cyklar

Populära Inlägg

Ny studie om att cykla till jobbet

 Knappt tre procent av den amerikanska befolkningen cyklar eller promenerar till jobbet trots de starka hälsofördelarna: sänkt risk för övervikt och diabetes, klimatsmart sätt att transportera sig på och lägre kostnad för att transportera sig. Men frågar du personer runt om i USA av vilken anledning de väljer att inte cykla till jobbet så svarar […]

Hälsofördelar med cykling

 Är det bra för mig att cykla? Det har jag undrat flera gånger innan jag kom igång med cyklandet på riktigt. Och idag kan jag svara på frågan men säkerhet: ja det är det. Idag kan du lära dig om de tre hälsofördelarna med att cykla och hoppa på din cykel direkt efteråt.