Nyheter

Världens bästa cykelleder

Man behöver inte åka särskilt långt för att njuta av några av världens bästa cykelleder. Många av dessa finns nämligen i vårt eget land. Beroende på vilken nivå man känner sig redo för finns det både kortare och riktigt långa sträckor att cykla. En av de finaste platserna för en cykelsemester är tvivellöst Kattegattleden. Detta är inget för nybörjare då leden sträcker sig enda från Helsingborg till Göteborg. Det är en sträcka på 37 mil. Dock är den uppdelad i åtta kortare delsträckor. Den här cykelleden tar sig genom flera mysiga sandstränder, spektakulära naturreservat och framförallt, den går intill havet. Ett stort plus för just Kattegattleden är att rutten är relativt platt, det är endast en höjdskillnad på 35 meter.

Världens bästa cykelleder
Världens bästa cykelleder

Världens längsta cykelled

Känner man sig manad att utmana såväl sinne som kropp finns det betydligt svårare passager att cykla. Världens längsta cykelled ligger långt bort från Sverige, i Australien. Den kallas Munda Biddi Trail (väg genom skogen) och är hela 105,1 mil lång. Den här cykelleden är inte bara utmanande, den är slående vacker och stora sträckor går under eukalyptuskronornas skugga. Här kommer man garanterat att få se minst ett par koalor. Då Munda Biddi Trail är väldigt lång är den såklart uppdelad i mindre passager, nio delsträckor. Samtliga stopp erbjuder bra campingplatser att vila på.

Världens längsta cykelled
Världens längsta cykelled

Cykelleden för den orädde

För den som älskar mystisk och läskiga filmer är ett besök till George S. Mickelson Trail i USA ett måste. Den här cykelleden sträcker sig 17,5 mil och är uppdelad på tre sträckor. Vad gör då den här cykelleden så fantastisk? Den klassiska skräckfilmen The Blair Witch Project spelades in i den här skogen. Cykelleden går på det gamla tågspåret i Black Hills National Forest och bjuder på såväl vackra som kusliga omgivningar.

En dyrare cykelled

För den som älskar att resa och som samtidigt vill upptäcka något mer unikt från cykelsadeln är en resa till Påskön rätt beslut. Visst, det är inte gratis att flyga hela vägen hit, men väl här kommer man bli ordentligt belönad. Cykelleden på Påskön är endast 22 kilometer och utförs därför under en etapp. Längs vägen kommer man garanterat vilja gå av sadeln för att posera med de gigantiska Moai-statyerna. Man behöver inte krångla med att packa cykeln för resan, det går att hyra terrängcyklar på plats. Ibland orkar man helt enkelt inte ta sig an utmanande och krävande mountainbike-rutter i bergen. För den som hellre vill njuta av en ljummen vind och en platt rutt är Danube Cycle Path perfekt. Den här cykelleden går längsmed floden Donau från sydvästra Tyskland och avslutar i Rumänien. Under den här sträckan får man även njuta av det spektakulära landskapet i Österrike med ”Sound of Music”-ängar och höga berg. Tar man sig genom hela rutten (som är 286 mil) får man se hela åtta olika länder. Summa summarum kan man säga att det finns en cykelled för varje cyklist, oavsett vilken svårighetsgrad man letar efter. Världen över finns det fantastiskt vackra rutter i såväl skogar och berg som längsmed havet eller intill sjöar.

Populära Inlägg

Det bästa med mountainbike

Mountainbike har samma fördelar som alla ensam sporter och aktiviteter, att man håller på med något som kanske inte involverar en hel förening med fasta tider. Man får fullständig frihet när det kommer till när man vill utöva sin sport eller aktivitet, i detta fall mountain bike. En annan fördel är att du kan cykla […]

Ny studie om att cykla till jobbet

 Knappt tre procent av den amerikanska befolkningen cyklar eller promenerar till jobbet trots de starka hälsofördelarna: sänkt risk för övervikt och diabetes, klimatsmart sätt att transportera sig på och lägre kostnad för att transportera sig. Men frågar du personer runt om i USA av vilken anledning de väljer att inte cykla till jobbet så svarar […]

Elcykel – ett bra alternativ

Det finns de personer som kan ha svårt för att cykla längre sträckor eller upp för långa backar och för dem kan det vara ett perfekt alternativ att skaffa en elcykel.