Nyheter

Lägga pengar på en elcykel?

Det kan tänka sig att priset på en elcykel kan verka avskräckande då de ofta kostar bra mycket mer än en vanlig cykel, men de har många fördelar och det kan vara väl investerade pengar. Man får ha i åtanke att en elcykel går att använda året runt. Det kanske motiverar tillräckligt för att man ska ta elcykeln när man hade valt att ta bilen istället för cykeln. På det sättet kan man spara in på bensinpengar större delen av året. Dessutom kan den vara ett bra alternativ istället för att åka kollektivt. Tidsmässigt går det att räkna om tiden man spenderar på cykeln till tid som man annars hade behövt gå till ett gym för att träna och med elcykeln får man motionen när man är på väg någonstans. Har man ont om plats är det en fördel att skaffa en elcykel jämfört med andra fordon. De är ofta lätta att förvara och tar liten plats. Kostnaden för underhållet är också ofta lägre än med andra fordon så att investera i en elcykel kan löna sig i längden på många plan.

Konsten att välja rätt elcykel

Marknaden för elcyklar har vuxit nästan explosionsartat de senaste åren och idag finns många olika modeller att välja på. Det finns olika utrustning till de olika modellerna och ofta kan man jämföra med de behoven man har när det kommer till en vanlig cykel. Den som cyklar mycket och har investerat i en dyrare cykel tidigare hittar mer vad de letar i de lite högre prisklasserna. För den som däremot har kvar sin gamla hederliga cykel sedan många årtionden klarar sig långt med en elcykel i en lägre prisklass. Alternativ som finns att välja mellan är bland annat skivbromsar och många växlar. Det bästa man kan göra är att försöka köpa en cykel som liknar den man haft tidigare och de behov man känner att man vill uppfylla. Enda skillnaden är egentligen att med elcykeln får man hjälp med att ta sig framåt vissa bitar av den sträcka man ska cykla.

Välj efter behov

Det viktigaste att tänka på när man köper en elcykel är verkligen vilka behov man har. För den som cyklar mycket är det givetvis kvalitet man ska satsa på och den kommer ofta i en högre prisklass. Det är inte bara den vanliga utrustningen som kommer i högre kvalitet utan även motorn på cykeln. Vill man köpa en elcykel för att ta sig till och från affären någon eller några gånger i veckan kanske det räcker med att köpa en i en lägre prisklass. Viktigast är att hitta en elcykel som håller för det du har tänkt använda den till och vill man vara säker på att ha en elcykel som håller länge kan det vara bra att satsa på lite högre kvalitet än man faktiskt behöver.

Välj efter behov

Elcyklarna låter oftast väldigt lite. De drivs av borstlösa elmotorer vilket inte genererar mycket ljud. Många som cyklar ute i trafiken blir förvånade över att de inte alls hörs när de kommer. Enda gången som man kan höra ljudet är om det är väldigt tyst runtomkring om man är nästintill ensam ute på vägen. Det som ändå hörs mest är ljuden från däcken som rullar på vägen.

Populära Inlägg

Konsten att välja rätt cykel

Med tanke på att det finns en uppsjö av olika typer och storlekar av cyklar så kan det vara riktigt svårt att välja en, speciellt om man ska köpa sig sin första tvåhjuling. Innan det är dags att bestämma sig gäller det tänka på vissa saker då det finns parametrar som man får ha med […]

Hälsofördelar med cykling

 Är det bra för mig att cykla? Det har jag undrat flera gånger innan jag kom igång med cyklandet på riktigt. Och idag kan jag svara på frågan men säkerhet: ja det är det. Idag kan du lära dig om de tre hälsofördelarna med att cykla och hoppa på din cykel direkt efteråt.

MTB-läger

Varje mountainbiker kommer ihåg sin första gång: Du åker över stenar, strömmar och all typ av terräng och det är roligt och spännande. Samtidigt kan det vara lite skrämmande innan man lär sig att ha kontroll. Men det blir lättare och lättare för varje gång man tränar. Jag provade för första gången i en terräng […]