Nyheter

Cykelsemester: hit ska du åka!

Sommaren är snart här och det är äntligen dags att ta ut cykeln för årets första cykeltur. För många av oss cykelentusiaster här ute hoppas vi på en lagom varm sommar utan regn men som inte heller är alldeles för varm. Vi vill självklart också åka på den perfekta cykelsemestern! Och det gör man ju bäst med… en cykel! Men för oss som har varit ute på de flesta vägar här i Sverige vill vi kanske ta nästa steg och ge oss ut på ett äventyr utanför våran landsgräns. Och därför tänkte vi att det var en bra idé att skriva ner våra tips om de bästa orterna för en cykelsemester! Med det sagt: här kommer den första delen av våra cykelsemestertips!

Alberta, Kanada

Med nära 400 kilometer av cykelspår längst nationalparken Banff var du kan ta del av hissnande utsikter från bergstoppar, kristallklara sjöar och glaciärer så långt ögat kan nå. Det här det första platsen jag kom att tänka på när jag funderade över vilka destinationer jag ville tipsa om. Faktum är att staden ovanför nationalparken har flera cykelbutiker för dig som måste reparera eller göra några extra justeringar innan du ger di iväg. Men om du inte är sugen på att tälta längst vägen finns det även flera gäststugor och hotell du kan övernatta vid. Oavsett så kommer du ha en underbar tid här, och något som gör det så speciellt är att du kommer att stöta på flera likasinnade personer som är här av samma anledning som du. Förvänta dig massor av intressanta samtal runt lägerelden efter underbara dagar av upptäcktsfärdande. Kanada – ett land du måste se!

Vermont, Burlington

Välj vilken väg som passar dig bäst utifrån ett tjugotal slingor som har gjorts om till kartor av den lokala cykelklubben. Låt dig omfamnas av tusentals smaker medan du festar på en uppsjö av olika ostar medan du tar en paus, eller låt sig omsvepas av historien i en av de måste slotten som finns i närheten. Området är även känt för sin lönnsirap, så har du inte möjlighet att stanna kvar för länge inne i städerna innan du vill ge dig iväg så passa på att köpa med dig en flaska lönnsirap som du kan avnjuta på dina pannkakor medan du tar en paus från cyklandet. Precis som i Alberta finns det hundratals turister och likasinnade som reser till Vermont varje år så förvänta dig massor av intressanta samtal. Men det betyder inte att det blir typiskt turistigt eller trångt. Områdena är stora och det finns många vägar att välja, så om du letar efter lugn så går även det att hitta.

Charleston, South Carolina

Den här staden är staden är en av de mest populära städerna i den amerikanska södern. Och trots att många inte förknippar cykling med södern i USA finns det ett stort utbud av olika leder att följa här. Den enda nackdelen med att cykla i den amerikanska södern är värmen. På sommaren kan det bli otroligt varmt så om du inte är van vid värme kan du göra bäst i att resa till en annan stad. Men vill du ha en häftig utmaning, spännande lokalkultur, och massor av god mat. Ja – åk då till Charleston!

Charleston, South Carolina

Populära Inlägg

Vilken cykel skulle du köpa?

Om du precis har börjat att ge dig in i att cykla är det enkelt att känna sig förvirrad i det otroligt stora utbudet av olika typer av cyklar. I den här artikeln vill vi hjälpa dig att berätta vilka typer av cyklar som finns och vad fördelar och nackdelarna är med dem. Förhoppningsvis kommer […]

Hälsofördelar med cykling

 Är det bra för mig att cykla? Det har jag undrat flera gånger innan jag kom igång med cyklandet på riktigt. Och idag kan jag svara på frågan men säkerhet: ja det är det. Idag kan du lära dig om de tre hälsofördelarna med att cykla och hoppa på din cykel direkt efteråt.