Nyheter

Cykelsemester: del två

 Vi fortsätter med del två i vår artikelserie för alla cykelentusiaster där ute. Har du alltid drömt om att ge dig iväg på en cykelsemester men har ingen aning om var du ska åka? Eller letar du efter en semester utomlands kombinerat med att uppleva närområdet med cykel? I de här delarna listar vi våra favoritplatser runt om i världen dit du bara måste åka. Ta del av lokal mat, fantastisk musik, otroliga landskap och kristallklara sjöar. Allt det här och mycket, mycket mer hittar du! Självklart i kombination med din cykel!

Healdsburg, California

Underbara USA. Oavsett hur mycket du tror att du har sett så finns det alltid något mer att upptäcka. Healsburg är en idyllisk liten stad som är den idealiska startplatsen för din upptäcktsfärd. Det här är ett vinlandskap. Så medan du cyklar förbi små städer kommer du se kilometerlånga odlingar av druvor. Passa på att stanna vid någon av de små stugorna en eftermiddag och delta i en vinprovning av de bästa lokala druvorna du kan hitta. Men det är inte bara vin. Här finns det getost, baguetter, hela marknader med lokalproducerad mat för dig att avnjuta. Som sedan av din matkoma vid ett av de många bead & breakfast-stugorna som finns i närområdet. Är du en vin- och matfantast som älskar att cykla? I så fall är det hit du ska åka!

Ketchum, Idaho

Med över 2 000 kilometer av spår har du gott om tid att fundera på i vilken takt du vill ta dig fram. Den här orten är perfekt för dig som vill ta det lugnt, låta saker ta sin tid, och hinna andas in omgivningen. Inne i staden är cykelkulturen ständigt närvarandra. Ett trettiotal butiker säljer inte bara cyklar och cykeldelar, utan hyr även ut fullt monterade cyklar för ditt ändamål. Så oroa dig inte över att kånka med en cykel på planet. Allt går att ordna på plats! Här finns det även några av landets bästa pizzor gjorda på surdegsbröd, och kombinera det med någon av de hundratals ölsorterna som bryggs i en av de många micro-bryggerierna i staden så får du den energi du behöver för att cykla vidare nästa dag. Men drick inte för mycket, då kan det bli jobbigt. Men hit reser du för att ta det lugnt. Och mycket lugnare än det här, blir det inte. Du kommer att trivas som fisken i vattnet!

Traverse City, Michigan

Besök norra Michigan under augusti för en upplevelse du sent kommer att glömma. Här arrangeras nämligen varje år en cykelfestival med tävlingar, sporter, arrangemang, musik, mat, och mycket, mycket mer! Det är lite som en bilträff för cykelentusiaster kombinerat med allt möjligt. Men festivalen pågår bara under tre dagar, så gör dig redo att cykla vidare. Men tur för dig så har de breda dalarna i Michigan natur som väntar på dig att upptäcka den. I all sin glans är Michigan sannerligen en delstat som är väl värt ett besök. Underbart vackert!

Traverse City, Michigan

Populära Inlägg

Hälsofördelar med cykling

 Är det bra för mig att cykla? Det har jag undrat flera gånger innan jag kom igång med cyklandet på riktigt. Och idag kan jag svara på frågan men säkerhet: ja det är det. Idag kan du lära dig om de tre hälsofördelarna med att cykla och hoppa på din cykel direkt efteråt.

Cykelns historia

Idag är Kina välkänt som världens huvudstad när det kommer till cyklar. Men den här västerländska uppfinningen kom inte att integreras enkelt in i den kinesiska livsstilen.

Det bästa med mountainbike

Mountainbike har samma fördelar som alla ensam sporter och aktiviteter, att man håller på med något som kanske inte involverar en hel förening med fasta tider. Man får fullständig frihet när det kommer till när man vill utöva sin sport eller aktivitet, i detta fall mountain bike. En annan fördel är att du kan cykla […]