Nyheter

Cykelsemester: del två

 Vi fortsätter med del två i vår artikelserie för alla cykelentusiaster där ute. Har du alltid drömt om att ge dig iväg på en cykelsemester men har ingen aning om var du ska åka? Eller letar du efter en semester utomlands kombinerat med att uppleva närområdet med cykel? I de här delarna listar vi våra favoritplatser runt om i världen dit du bara måste åka. Ta del av lokal mat, fantastisk musik, otroliga landskap och kristallklara sjöar. Allt det här och mycket, mycket mer hittar du! Självklart i kombination med din cykel!

Healdsburg, California

Underbara USA. Oavsett hur mycket du tror att du har sett så finns det alltid något mer att upptäcka. Healsburg är en idyllisk liten stad som är den idealiska startplatsen för din upptäcktsfärd. Det här är ett vinlandskap. Så medan du cyklar förbi små städer kommer du se kilometerlånga odlingar av druvor. Passa på att stanna vid någon av de små stugorna en eftermiddag och delta i en vinprovning av de bästa lokala druvorna du kan hitta. Men det är inte bara vin. Här finns det getost, baguetter, hela marknader med lokalproducerad mat för dig att avnjuta. Som sedan av din matkoma vid ett av de många bead & breakfast-stugorna som finns i närområdet. Är du en vin- och matfantast som älskar att cykla? I så fall är det hit du ska åka!

Ketchum, Idaho

Med över 2 000 kilometer av spår har du gott om tid att fundera på i vilken takt du vill ta dig fram. Den här orten är perfekt för dig som vill ta det lugnt, låta saker ta sin tid, och hinna andas in omgivningen. Inne i staden är cykelkulturen ständigt närvarandra. Ett trettiotal butiker säljer inte bara cyklar och cykeldelar, utan hyr även ut fullt monterade cyklar för ditt ändamål. Så oroa dig inte över att kånka med en cykel på planet. Allt går att ordna på plats! Här finns det även några av landets bästa pizzor gjorda på surdegsbröd, och kombinera det med någon av de hundratals ölsorterna som bryggs i en av de många micro-bryggerierna i staden så får du den energi du behöver för att cykla vidare nästa dag. Men drick inte för mycket, då kan det bli jobbigt. Men hit reser du för att ta det lugnt. Och mycket lugnare än det här, blir det inte. Du kommer att trivas som fisken i vattnet!

Traverse City, Michigan

Besök norra Michigan under augusti för en upplevelse du sent kommer att glömma. Här arrangeras nämligen varje år en cykelfestival med tävlingar, sporter, arrangemang, musik, mat, och mycket, mycket mer! Det är lite som en bilträff för cykelentusiaster kombinerat med allt möjligt. Men festivalen pågår bara under tre dagar, så gör dig redo att cykla vidare. Men tur för dig så har de breda dalarna i Michigan natur som väntar på dig att upptäcka den. I all sin glans är Michigan sannerligen en delstat som är väl värt ett besök. Underbart vackert!

Traverse City, Michigan

Populära Inlägg

Cykelsemester: hit ska du åka!

Sommaren är snart här och det är äntligen dags att ta ut cykeln för årets första cykeltur. För många av oss cykelentusiaster här ute hoppas vi på en lagom varm sommar utan regn men som inte heller är alldeles för varm

Se Europa från en sadel

Europa är födelseplatsen för Tour de France, bakväxeln och brukscykeln, men även cykelslingor som sträckor sig mellan länder. Trots det kan det vara skrämmande att för första gången planera in sin cykelsemester. Hur väljer du var du ska åka? Var ska du stanna och sova? Och hur mycket planering behöver du egentligen göra?

Vätternrundan

I den lilla staden Motala varje sommar så startar ett gäng glada cyklare varje år, Vätternrundan är igång och vi hejar och hejar, bara 300 kilometer kvar när du tar ditt första tramptag i Östergötland.