Nyheter

Cykelsemester del 4

I den sista delen av vår artikelserie att åka på semester med sin cykel så tänkte vi att det var dags att tipsa om allt du behöver veta innan du åker iväg. I den här guiden kommer vi berätta om vad du bör ha med i packningen, och vilken inställning du ska gå in med. Allt för många har får upp intresset av att cykla och ger sig iväg på alldeles för långa resor som sin första cykelresa. Eller så reser de med en cykel som inte är skräddarsydd efter sina behov. Och det värsta av allt: vissa åker utan tillräcklig kunskap inför sin resa. Därför gör du alltid rätt i att åka med någon som är mer erfaren än dig

Res med lätt packning och lyssna på de erfarna

Du behöver inte de extra par skorna! De värsta du kan göra är att packa för tungt, framför allt med utrustning som du inte behöver eller som du inte kommer att använda. Det gäller den där stekpannan och det där bältet du aldrig kommer att använda. För de flesta cykelresor behöver du bara ett ombyte med kläder beroende på hur länge du ska vara borta. Det är helt onödigt att packa ner mer än du behöver. Om du packar lätt kommer resan att bli mycket enklare och roligare för dig. Ju lättare packning, desto bättre. Och med det följer ett till tips: lyssna på de med mer erfarenhet. Då de har rätt 90% av tiden, för at de förmodligen en gång i tiden har varit i din situation och tvingats lära sig från sina misstag. Berätta även för den mer erfarne när du är trött, har ont, eller vill ta en paus. Det är mycket bättre att säga till än att behöva ta en paus på två dagar för att du gjorde illa knät eller att din cykel gick sönder.

En ordentlig cykel och positiv attityd

Flera seriösa cykelbutiker har en checklista de kan bocka av när de undersöker din cykel. Allt från höjden på din sadel till längden av cykeln. Det betyder att du kommer att kunna använda din fulla styrka då du använder hela kroppen. Samtidigt som du behåller rätt hållning. Det gör att du kan cykla längre än vad du hade kunnat göra med en cykel utan rätt inställningar. Men det betyder inte att du behöver bli bekväm med din cykel. Precis som med ett par skor måste du ”gå in i” cykeln innan du ger dig iväg på en lång tur. Så börja i god tid! Något annat du ska tänka på – och det här är en av de viktigaste sakerna att ta med sig – är att starta med en positiv attityd och fortsätta med den under resans gång. Att ha en positiv attityd är det absolut viktigaste redskapet du kan ta med dig och kan göra att du kan cykla vidare ytterligare 10 km även när din kropp säger emot. Tänk dig vad Dory i Finding Nemo sa: fortsätt simma, fortsätt simma, fortsätt simma, simma, simma.

Populära Inlägg

Hälsofördelar med cykling

 Är det bra för mig att cykla? Det har jag undrat flera gånger innan jag kom igång med cyklandet på riktigt. Och idag kan jag svara på frågan men säkerhet: ja det är det. Idag kan du lära dig om de tre hälsofördelarna med att cykla och hoppa på din cykel direkt efteråt.

Att välja och kanske starta eget som cykelreparatör

Att välja och kanske starta eget som cykelreparatör

Denna artikel handlar om att välja rätt cykelreparatör. Men denna artikel har en ”tweek” och handlar faktiskt om hur man startar en egen cykelverkstad! Cykling är en populär sport runt om i världen, där folk regelbundet använder cyklar för skoj, motion och transport. Enbart 2015 såldes 17,4 miljoner cyklar i bara USA. När cyklar används […]

Cykelns historia

Idag är Kina välkänt som världens huvudstad när det kommer till cyklar. Men den här västerländska uppfinningen kom inte att integreras enkelt in i den kinesiska livsstilen.