Nyheter

Cykelsemester del 3

Att cykla är miljövänligt, att cykla är hälsosamt, och att cykla är bra för dig. Och det bästa av allt: alla kan cykla. Det har blivit allt mer populärt att cykla under de senaste åren och i takt med att allt fler cyklar, blir det ännu mer populärt. I år förväntas fler cyklister än någonsin att ge sig ut på cykelturer runt om i världen. Så därför tycker vi att det är en bra idé att fortsätta rekommendera platser du bara måste besöka om du ska ge dig iväg på en cykelsemester i sommar. Det finns fler cykelrutter än någonsin, och regelrätta leder har blivit skapta exklusivt för cyklister. Där slipper du oroa dig för biltrafik och långtradare som kör förbi. Men en cykelsemester idag är inte bara en cykelsemester som du spenderar på din cykel. Det har blivit mer och mer populärt att kombinera sitt cyklande med att stanna vid lokala städer, historiska platser, ta del av lokal mat och dryck. Så beroende på vad du letar efter kan en cykelsemester vara något för dig. Här handlar det inte om att tävla och ta sig från punkt a till punkt b så snabbt som möjligt. Istället vill du försöka att varva ner, ta det lugnt, ta del av miljön och låta dig andas in allt spännande som finns runt dig. I den här artikeln kommer vi lista några resmål som du ska besöka om du instämmer med vad vi precis skrev. För finns det något värre än att stressa under sin semester egentligen?

England – ett land fyllt med sjöar

Även om vi svenskar ofta tänker på Finland och Norge som länderna med tusentals sjöar så har även England förvånansvärt många vackra sjöar som väntar på att upptäckas av dig. Efter drygt 140 km på sadeln kommer din kropp att säga ifrån och då är det dags för dig att stiga av, packa upp tältet, och sätta eld på lägerbrasan. Allt detta gör du självklart runt en av de många vackra sjöarna i England. Den kristallklara natten, friska luften, breda skogarna, och gott sällskap med trötta ben från allt cyklande. Det är vad som gör en semester väl värd sin möda. Upptäck England du med, redan i sommar!

Stekheta Sicilien

Oeliska öarna är det perfekta resmålet för dig som vill resa i Italien. Fantastiskt landskap format av de hundratals vulkanerna som finns i närområdet – som numera är inaktiva, så du behöver inte oroa dig. Passa på att besök många av de lokala spa-resorterna längst vägen. Ta ett lerbad, drick ett glas champagne, och känn hur din kropp slappnar av efter flera timmar på cykeln. Det här är en underbar plats att tillbringa sin cykelsemester på.

Vad tycker du?

Vad tycker du?

Vad tycker du om våra tips? Vilka är dina favoritresmål? Kommentera här under och låt oss veta var du vill åka. Kanske trivs du bäst i Sverige, eller vill du resa till någon av våra grannländer? Har du en spännande resa i Afrika att berätta om, eller något annat cykelrelaterat? Låt oss veta!

Populära Inlägg

Världsmästerskap i cykling

År 1921 kördes det första Världsmästerskapet för amatörer i cykling i Köpenhamn. Här vann en svensk vid namn Gunnar Sköld från Västerås. Han var en representant för Uppsala CK samt de bägge klubbarna från Västerås, IK Aros och Västerås CK. De första världsmästerskapen för de professionella deltagarna i cykling skedde år 1927 och hölls i […]

Det bästa med mountainbike

Mountainbike har samma fördelar som alla ensam sporter och aktiviteter, att man håller på med något som kanske inte involverar en hel förening med fasta tider. Man får fullständig frihet när det kommer till när man vill utöva sin sport eller aktivitet, i detta fall mountain bike. En annan fördel är att du kan cykla […]

Vätternrundan

I den lilla staden Motala varje sommar så startar ett gäng glada cyklare varje år, Vätternrundan är igång och vi hejar och hejar, bara 300 kilometer kvar när du tar ditt första tramptag i Östergötland.