Nyheter

Cykelsemester del 3

Att cykla är miljövänligt, att cykla är hälsosamt, och att cykla är bra för dig. Och det bästa av allt: alla kan cykla. Det har blivit allt mer populärt att cykla under de senaste åren och i takt med att allt fler cyklar, blir det ännu mer populärt. I år förväntas fler cyklister än någonsin att ge sig ut på cykelturer runt om i världen. Så därför tycker vi att det är en bra idé att fortsätta rekommendera platser du bara måste besöka om du ska ge dig iväg på en cykelsemester i sommar. Det finns fler cykelrutter än någonsin, och regelrätta leder har blivit skapta exklusivt för cyklister. Där slipper du oroa dig för biltrafik och långtradare som kör förbi. Men en cykelsemester idag är inte bara en cykelsemester som du spenderar på din cykel. Det har blivit mer och mer populärt att kombinera sitt cyklande med att stanna vid lokala städer, historiska platser, ta del av lokal mat och dryck. Så beroende på vad du letar efter kan en cykelsemester vara något för dig. Här handlar det inte om att tävla och ta sig från punkt a till punkt b så snabbt som möjligt. Istället vill du försöka att varva ner, ta det lugnt, ta del av miljön och låta dig andas in allt spännande som finns runt dig. I den här artikeln kommer vi lista några resmål som du ska besöka om du instämmer med vad vi precis skrev. För finns det något värre än att stressa under sin semester egentligen?

England – ett land fyllt med sjöar

Även om vi svenskar ofta tänker på Finland och Norge som länderna med tusentals sjöar så har även England förvånansvärt många vackra sjöar som väntar på att upptäckas av dig. Efter drygt 140 km på sadeln kommer din kropp att säga ifrån och då är det dags för dig att stiga av, packa upp tältet, och sätta eld på lägerbrasan. Allt detta gör du självklart runt en av de många vackra sjöarna i England. Den kristallklara natten, friska luften, breda skogarna, och gott sällskap med trötta ben från allt cyklande. Det är vad som gör en semester väl värd sin möda. Upptäck England du med, redan i sommar!

Stekheta Sicilien

Oeliska öarna är det perfekta resmålet för dig som vill resa i Italien. Fantastiskt landskap format av de hundratals vulkanerna som finns i närområdet – som numera är inaktiva, så du behöver inte oroa dig. Passa på att besök många av de lokala spa-resorterna längst vägen. Ta ett lerbad, drick ett glas champagne, och känn hur din kropp slappnar av efter flera timmar på cykeln. Det här är en underbar plats att tillbringa sin cykelsemester på.

Vad tycker du?

Vad tycker du?

Vad tycker du om våra tips? Vilka är dina favoritresmål? Kommentera här under och låt oss veta var du vill åka. Kanske trivs du bäst i Sverige, eller vill du resa till någon av våra grannländer? Har du en spännande resa i Afrika att berätta om, eller något annat cykelrelaterat? Låt oss veta!

Populära Inlägg

Cykeltävlingar – Tour de France

Det första Tour de France – världens mest populära cykeltävling – tog start redan 1903. Tävlingen grundades av Henri Desgrange, redaktör för tidningen L’Auto och George Lefevre, en rugby- och cykelreporter som ett PR-stunt för deras nyhetstidning om sport.

Vilken cykel skulle du köpa?

Om du precis har börjat att ge dig in i att cykla är det enkelt att känna sig förvirrad i det otroligt stora utbudet av olika typer av cyklar. I den här artikeln vill vi hjälpa dig att berätta vilka typer av cyklar som finns och vad fördelar och nackdelarna är med dem. Förhoppningsvis kommer […]

Cykelsemester del 4

I den sista delen av vår artikelserie att åka på semester med sin cykel så tänkte vi att det var dags att tipsa om allt du behöver veta innan du åker iväg.