Nyheter

Att välja och kanske starta eget som cykelreparatör

Att välja och kanske starta eget som cykelreparatör

Denna artikel handlar om att välja rätt cykelreparatör. Men denna artikel har en ”tweek” och handlar faktiskt om hur man startar en egen cykelverkstad! Cykling är en populär sport runt om i världen, där folk regelbundet använder cyklar för skoj, motion och transport. Enbart 2015 såldes 17,4 miljoner cyklar i bara USA. När cyklar används bryts de ibland ner – och de flesta är inte kompetenta på att reparera cyklar. En cykelreparationsverksamhet fixar och renoverar cyklar för kunder när deras åk går ner.

Starta en cykelreparationsverksamhet

Du har hittat den perfekta affärsidén och nu är du redo att ta nästa steg. Det finns mer att starta ett företag än att bara registrera det hos staten. Vi har sammanställt den här enkla guiden för att starta din cykelreparationsverksamhet. Dessa steg kommer att säkerställa att din nya verksamhet är väl planerad, registrerad korrekt och lagligt kompatibel.

Steg 1: Planera ditt företag

En tydlig plan är avgörande för att företagaren ska lyckas. Det hjälper dig att kartlägga detaljerna i ditt företag och upptäcka några okända. Några viktiga ämnen att tänka på är:

  • Vilka är uppstarts- och löpande kostnader?
  • Vem är din målmarknad?
  • Hur lång tid tar det dig att bryta jämnt?
  • Vad kommer du att namnge ditt företag?
  • Lyckligtvis har vi gjort mycket av denna forskning för dig.

Vilka är kostnaderna för att öppna en cykelreparationsverksamhet? Startkostnader som är förknippade med att öppna en cykelreparationsverksamhet är ganska minimala, även om du förmodligen behöver dessa viktiga artiklar:

Grundläggande verktyg, specialverktyg, arbetsställning, lastbil, företag som inte redan har dessa verktyg bör förvänta sig att spendera några tusen kronor på dem. För att reparera cyklar krävs också en arbetsyta och reservdelar, men båda dessa potentiella kostnader kan hållas till nästan ingenting. Många ägare av verkstäder har börjat med att fixa cyklar i sitt eget garage eller källare så att de inte behöver oroa sig för hyresbetalningar förrän deras verksamhet grundades. Kostnaden för reservdelar är normalt inkluderade i fakturorna som kunden betalar, och kunder som behöver dyra delar kan uppmanas att tillhandahålla en insättning på förhand. En sådan insättning kan användas för att täcka kostnaden för de nödvändiga delarna.

Vilka är de löpande kostnaderna för en cykelreparationsverksamhet? De pågående utgifterna för en cykelreparationsverksamhet är ganska låga. De inkluderar:

  • Löner för anställda
  • Arbetsyta eller hyresavtal
  • Nyttjandekostnader
  • Vem är målmarknaden?

En idealisk kund för ett cykelreparationsföretag är en ivrig cyklist som inte vet hur eller inte vill ta sig tid och ansträngning för att reparera sin egen cykel. En sådan kund kommer troligen att behöva reparationer och underhåll ganska ofta, eftersom de använder sin cykel mycket, och de är villiga att betala för det arbete som deras cykel kräver.

Hur tjänar ett cykelreparationsföretag pengar?

En cykelreparationsverksamhet tjänar pengar genom att fixa cyklar, men också sälja begagnade cyklar till rabatterat pris. Många butiker väljer att erbjuda dom till självkostnadspris och tar ut mer för ytterligare reparationer. Det finns mer att läsa på nätet om vilka marginaler man kan göra men tumregeln är att man gör ca 20% marginal på sista raden i branschen. Lycka till!

Populära Inlägg

Cykelns historia

Idag är Kina välkänt som världens huvudstad när det kommer till cyklar. Men den här västerländska uppfinningen kom inte att integreras enkelt in i den kinesiska livsstilen.

Se Europa från en sadel

Europa är födelseplatsen för Tour de France, bakväxeln och brukscykeln, men även cykelslingor som sträckor sig mellan länder. Trots det kan det vara skrämmande att för första gången planera in sin cykelsemester. Hur väljer du var du ska åka? Var ska du stanna och sova? Och hur mycket planering behöver du egentligen göra?

MTB-läger

Varje mountainbiker kommer ihåg sin första gång: Du åker över stenar, strömmar och all typ av terräng och det är roligt och spännande. Samtidigt kan det vara lite skrämmande innan man lär sig att ha kontroll. Men det blir lättare och lättare för varje gång man tränar. Jag provade för första gången i en terräng […]