Nyheter

Är spinning en bra träningsform?

Är spinning en bra träningsform?

Spinningkurser är lika utmanande som spännande. Fördelarna med en klass inkluderar viktminskning, förbättrad styrka och uthållighet. Dessa fördelar förbättras när cykelklasser inomhus kombineras med andra cardio- och motståndsträningspass, men du kan enkelt använda en cykelklass inomhus som din huvudsakliga träning. Det är definitivt värt att prova en inomhuscykelkurs, speciellt om det ligger inom din budget och du tycker att det är något du kommer att tycka om.

Fördelar för din kropp

Spinningskurser är notoriskt utmanande, vilket innebär att du sannolikt kommer att se resultat, särskilt om du förbinder dig till vanliga klasser. För att få full nytta måste du förbinda dig till tre till sex lektioner per vecka under totalt 150 minuter. Använd en dagbok eller app för att spåra dina fitnessmål. För att förbättra din styrka, planera att göra minst 150 minuters cykling per vecka. Du kan se resultat efter några veckors regelbundna lektioner, men du måste hålla jämna steg med lektionerna för att behålla resultaten. Denna träningsform är ett underbart sätt att förbättra kardiovaskulär hälsa. Det liknar andra former av cardio, som löpning, simning och elliptisk träning. Det är perfekt för personer som vill ha en konditionsträning utan att lägga för mycket stress på lederna. En liten 2017-studie om kvinnliga gymnasieelever fann att inomhuscykling var ännu bättre än att cykla för att förbättra fysisk kondition.

Bränna kalorier

Bränna kalorier

Cykling inomhus är ett utmärkt sätt att bränna kalorier. Beroende på klassens svårighet och varaktighet kan du förbränna 400 till 600 kalorier per klass. Du måste delta i lektioner tre till sex gånger i veckan för att se viktminskningsresultat. En studie från 2018 visade att inomhuscykling och styrketräning räckte för att ha en positiv effekt på uthållighet och styrka utan att ändra kostvanor. Det är fortfarande en bra idé att följa en hälsosam kost som innehåller mycket kolhydrater och protein. I en 2010Trusted Source-studie visade sig inomhuscykling i kombination med en kalorifattig diet främja viktminskning och höja HDL-kolesterolnivåerna. Spinning är en träning i hela kroppen och fungerar för alla de viktigaste muskelgrupperna. Här är några områden du arbetar med: knäsar, kalvar, ryggmuskler och hjärta.

Hitta rätt passform

När du bestämmer dig för en klass finns det några punkter att tänka på. Det är viktigt att hitta en instruktör som du resonerar med. Ta några lektioner med olika instruktörer för att få en känsla för hur klasserna är strukturerade. Tänk på klasstorlek eftersom det är mer sannolikt att du får individuell undervisning i klasser med färre elever. Välj en klass som riktar sig mot en viss aspekt eller blanda ihop den. Klasser grupperas ibland i kategorier som hastighet, uthållighet eller kraft. Allt kommer ner till en fråga om personlig smak och preferens. Om du vill njuta av lektioner i ett boutiquegym som erbjuder doftande handdukar, kroppsspray och ångbad, gör det i alla fall, särskilt om dessa förmåner motiverar dig att träna oftare. Det finns något för alla människor och inklusive för dig som har egna preferenser.

Populära Inlägg

Cykelsemester del 4

I den sista delen av vår artikelserie att åka på semester med sin cykel så tänkte vi att det var dags att tipsa om allt du behöver veta innan du åker iväg.

Cykeltävlingar – Tour de France

Det första Tour de France – världens mest populära cykeltävling – tog start redan 1903. Tävlingen grundades av Henri Desgrange, redaktör för tidningen L’Auto och George Lefevre, en rugby- och cykelreporter som ett PR-stunt för deras nyhetstidning om sport.